Vastuullisuus

 

Tavoitteena hiilineutraali hiihtokeskus

Liiketoimintamme perustuu vahvasti ympäröivään luontoon, ja näin ollen kestävän liiketoiminnan kannalta meille on tärkeää ottaa ympäristöasiat huomioon toimintamme jokaisella osa-alueella. Ukkohalla Ski Resort tarjoaa talvisin rinne- sekä välinevuokrauspalveluita ja kesällä toimimme pyöräily- ja vesiurheilukeskuksena. Toimintamme  kannalta ympäristön hyvinvointi ja lumiset talvet ovat elintärkeitä ja haluamme päästä pisteeseen, jossa toimintamme kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Ympäristön lisäksi meille on tärkeää alueen elinvoimaisuus ja paikalliskulttuurin säilyttäminen. Haluamme vastullisuustavoitteillamme luoda elinvoimaisen yrityksen, joka toimii taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kannattavasti. Tavoitteemme on luoda työpaikkoja, kehittää alueen palveluja sekä vähentä ympäristöpäästöjä niin luonnon hyvinvoinnin kuin kestävän liiketoiminnan vuoksi. 

Ukkohalla Ski Resort on vuodesta 2021 kehittänyt toimintaansa ympäristöystävälliseksi. Talvella 2022 aloitimme yhteistyössä Ekokompassin kanssa rakentamaan ympäristöohjelmaa, jota tulemme jatkossa noudattamaan vastuullisuus asioiden kehittämisessä. Tavoittelemme myös Sustainable Travel Finlandin merkkiä talvikaudeksi 22/23. 

Miten?

1. Uusiutuvan energian käyttöönotto 

Vuodesta 2021 on toimintamme pyörinyt uusiutuvalla energialla. Käytämme Lummen tuottamaa EKOenergiaa, joka on Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa 100% uusiutuvaa energiaa. Jokaista myytyä EKOenergia-megawattituntia kohden lahjoitetaan vähintään 10 senttiä EKOenergian Ilmastorahastoon. Näillä sijoituksilla rahoitetaan ilmasto projekteja, jotka eivät olisi toteutuneet ilman lahjoituksia.

2. Energian säästötoimet

Energiasaatavuuden helpottamiseksi pyrimme vähentämään energiakulutustamme mm. optimoimalla lumetuksen kelien mukaan siten, että lumettaminen on jokaisella lumetuskerralla energiatehokasta. Säädämme vuokraamojen ja halliemme sisälämpötilat 17-19 asteeseen, optimoimme hissien käyttöä ja vältämme hissien pyörittämistä tyhjillään. 

2. Kierrätyspisteiden lisäämien vuokraamolle ja rinnealueelle

Olemme lisänneet kierrätyspisteitä hiihtokeskuksen toiminta-alueille, jotta asiakkaamme ja henkilökuntamme voi kierrättää omat jätteensä. Kierrätämme jätteet siltä osin kun alueella on mahdollista ja tarjoamme kierrätyspisteet pahville/kartongille, laseille sekä metallille. Jätteiden kierrätyksestä viestimme niin ulkoisesti kuin sisäisesti tavoitteena lisätä tietoisuutta ja näin ollen lisätä myös kierrätystä alueella.

3. Paikallisten ihmisten työllistäminen, paikallisten palveluiden hyödyntäminen sekä paikallisten nuorten tukeminen

Iso iso työntekijöistämme ovat paikallisia ja pyrimme aina hyödyntämään paikallisia tuotteita ja palveluita mahdollisuuksien mukaan. Tarjoamme kauden 22/23 aikana maksuttoman hiihtokoulun kaikille Hyrynsalmen kunnan koululaisille. Tempauksella halutaan kannustaa lapsia liikkumaan ja ennaltaehkäisemään yksinäisyyttä.

4. Polttoaineen kulutuksen vähentäminen 

Talvella 21/22 uusimme rinnekoneemme, jolla saatiin vähennettyä polttoaineen kulutusta. Rinnekoneuudistus oli merkittävä investointi hiihtokeskukselle, jolla halutaan vähentää ympäristövaikutuksia tulevaisuudessa ja vähentää hiilijalanjälkeämme. Päivitämme myös mottorikelkkakalustomme uudempiin ja merkittävästi taloudellisempiin malleihin. Optimoimalla ajoja vältetään turhia ajoja niin rinteiden, lumitöiden kuin huollon osalta.

5. Lumetusjärjestelmän tehostaminen

Lumetusjärjestelmä on uusittu tehokkaammaksi ja samalla energiamäärällä saamme nyt tehtyä enemmän lunta. Tällä hetkellä pumppaamomme pystyy siirtämään n. 175m2 vettä tunnissa.

6. Protect Our Finland kannatusjäsenyys 

Olemme Protect Our Winters Finlandin kannatusjäsen vuodesta 2021 asti. Protect Our Winters Finland on yhdistys, joka aktivoi talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä pelastamaan talvemme toimimalla ilmastonmuutosta vastaan.